neděle 17. listopadu 2013

Budapest

Nevěřím, že člověk může v jiném evropském městě narazit na tolik skvělých podniků, kaváren, polívkáren, hospod nebo bister někde jinde než právě v Budapešti. Neskutečná atmosféra, fantastické prostory (které by u nás sotva prošly kolaudací) zaplňující se s každou postupující noční hodinou... Kdo chce nasát studentskou atmosféru a skvěle se najíst vyrazí do Castro Bistro, kdo chce poznat zašlou slávu a lesk Budapesti vyrazí do Book Cafe, na italskou kuchyni do Vapiana, zažít kavárenské povalečstvní jako u protinožců? Není problém. Zkuste My Little Melbourne. Obklopit se haraburdím můžete v Szimpla Kert (podle některých anket nejlepším klubu na světě vůbec). Nebo prostě jen vyražte do města nechte se do nějakého podniku vtáhnout. Určitě to bude zážitek.



 Szimpla Kert 


Hospoda a klub jaký jste ještě neviděli. Haraburdí, veteš, šrot, koncerty, výstavy, sobotní trh, přehlídky a neskutečná atmosféra v centru města.






 

 SUGAR SHOP 


curkárna jako od Willyho Wonky v designu 21. století. Bonbóny a dorty tvarů a barev o kterých se vám doteď jen snilo.





  Book Café - Lotz Hall  


kavárna a knihkupectví v budově z 19. století.




 My Little Melbourne 


útulná kavárna otevřená na pouhých 35m2, která ma za cíl dovézt do Evropy trochu Australie. Cenově trochu dražší, ale za návštěvu stojí.


  

 Castro Bistro 


Není lepšího místa, kde po propitém večeru začít nový den. Točený Kozel, Plzeň a domácí kuchyně. Osvědčilo se kuře na kari a grilovaná žebra.




 Akvarium 


club přímo v srdci města, který nemůžete minout.



 Anker't 


přes zimu bohužel zavřeno.






 WNDRLND 


Wonderland, psychadelická hospoda na margaretině ostrově




 Bistro Suppé 


Bistro jako vystřižené z Ikea katalogu. Polívky za pade, poctivé dorty za čtyřipětky, veselá obsluha, centrum Budapesti. Objeveno čistě náhodou :-)))




Žádné komentáře:

Okomentovat