sobota 13. července 2013

FARROW & BALL

   Nejednou jsem si při malování obejváku a natírání futer vytočil do běla. Proklínal české výrobce, špatnou kryvost barev, neschopnost prodejců namíchat dvakrát stejný odstín, ubohou nabídku již namíchaných barev, špatnou konzistenci... atd. 

   Kdo mě zná tak ví, že teď volím opravdu jemné výrazy. Ve skutečnosti díky mé cholerické povaze, jsem několikrát teatrálně fláknul štetcem o zem, vesele "kurvoval" na celý barák a prohlašoval, že příště se na tohle už opravdu, ale opravdu vyse.., ale zpátky k tématu.

  Před několika lety jsem měl možnost pracovat s barvami F&B, které mají už i u nás svého  distributora (Jestli jste někdy jeli vlakem přes Karštejn, tak pán co tuhle skvělou značku dotáhnul až k nám do Čech, bydlí ve vile hned vedle nádraží. Ano, je to ten dům, co má na české poměry, neobvykle elegantní tmavě šedou fasádou...). 

  Cena za plechovku jejich barvy vám možná vyrazí dech, ale zaručuju, že lepší barvu nikde neseženete. Už samotná návštěva jejich prodejny je zážitek. Jako každá firma, která si zakládá na kvalitě (myslím tím OPRAVDU ZAKLÁDÁ), má všechno vymazlené do nejmenšího detailu. Každá barva má kromě čísla i jméno. A jak se říká, jakmile má něco jméno, zamiluje se člověk hned.  


  Vřele doporučuji projít si jejich stránky a vzorník

   Takže až vyhraju ve Sportce, tak zapomenu na Primalex, dám vale Balakrylu a zainvestuju do kvality. V ložnici si na stěnu hodím trochu WHITE TIE a VERD DE TERRE, do obýváku RAILINGS a šetřit nebudu se svojí nejoblíbenější STONE WHITE...






a kromě barev mají vyrábějí a prodávají taky tapety:






3 komentáře:

  1. Anonymní29.9.14

    Milý maloměšťáku, náhodou jsem narazila na Váš web a tenhle článek o F&B. Mluvíte mi z duše. Já jsem tedy už o krůček dále a se Stiffkey Blue mám vymalovanou řadu stěn a schodiště; v obýváku Borrowed Light a teď se chystám na Mizzle.
    V UK ty barvy dost kritizují (postsocialismus na ně) mj. i proto, že sice je to malá firma v Dorsetu, ale vlastní to zlí kapitalisti z USA (venture capital fond) a dokonce prý někteří dekorateři s Farrow nechtějí dělat (horší roztíratelnost, více pracné atd). Tak v tom máme výhodu, protože tady 99,9% malířů o F&B v životě neslyšelo, tak nepyskují :-).
    Jo a k tomu pánovi z Karlštejna ... jako, hezký, ale F&B se dá objednat online, přímo z jejich webu. Na rozdíl od pána z Karlštejna dojdou ty barvy do 3 pracovních dnů (vyzkoušeno, opakovaně), mají všechno a bez vyhlášené české "přirážky k luxusu".
    Zdraví Vás Ellen

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za podnětný komentář, Allen. Opravdu potěšil ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní5.12.14

    Dobrý den, moc jste mi oba pomohli. Chystám se na koupelnu. Teď jen zbývá, jak "osvítit" MISTRA, aby vzal pixlu F&B vůbec do ruky. Už ho slyším.... zdraví Linda.

    OdpovědětVymazat