neděle 16. února 2014

Gaolhouse Denim



V Anglii nechá vyrobit vězeňská správa plus minus 40 000 párů džínů ročné. To je dost na to aby věděli dost o tom, jak se poctivé a dobře provedené džíny šijí.  V roce 2012 v úzké spolupráci s ní vytvořila firma Goalhouse Denim své vlastní džíny v jednoduchém designu. Šijí je vězni přímo v Anglii, část zisku z jejich prodeje jde na projekt Fine Cell Work, který pomáhá odsouzeným uplatnit se po propuštění na trhu práce a dává jim šanci se během trestu zapojit do pracovního procesu, zvýšit si kvalifikaci a netrávit veškerý čas na cele.

Krom toho mají Gaolhouse Denim skvělé stránky s návody jak se správně o dobré džíny starat, jak často je prát, větrat, namáčet... Tady je tedy pár rad.

První praní je bezpochyby nejdůležitější v životě vašich džínsů. Vyperete je příliš brzy a zničíte jejich šanci na vyšisování na správných místech.

Jako pravidlo platí prát džíny nejdříve po šesti měsících. Tato doba umožňuje záhybům najít správný tvar kolem jejich nejchoulostivějších míst, tedy stehen, zadní straně kolen a rozkroku.

Pokud džíny vyperete příliš brzy, tak dostanou jednolitou barvu podobnou vyšisované námořnické modři.

Ruční mytí je absolutní nutností. Použijte co nejméně pracího prostředku. Ujistěte se, že nepoužíváte žádné bělidlo a hledejte prostředky pro praní tmavého oblečení a uchování barev. Otočte džíny naruby a vložte je do dřezu nebo umyvadla. Nechte je  narovnané  nasáknout po dobu cca 30 minut. Pak džíny vymájte ve vlažné vodě, otočte správnou stranou ven a nechte volně uschnout.

Pokud opravdu musíte, pak můžete džíny prát samostatně na jemné praní ve studené vodě.

Pokud se vám podaří vylít něco na džíny, snažte se skvrny zbavit pomocí navlhčeného hadříku. Skvrnu vytírejte směrem do středu. Dávejte pozor abyste netřeli džíny moc tvrdě, mohli byste odstranit indigo a to by vedlo k nepěkné "bledé náplasti" na vašich džínách.

Chcete-li, aby vaše džíny svěže voněly pověste je za pas na stinné místo na tak dlouho, jak jen to bez nich vydržíte. Můžete je také dát do plastového sáčku a vložit přes noc do mrazáku a odrovnat tak všechny bakterie.

Čas od času se mohou objevit povolené nitky. Vezměte si ostré nůžky a odstřihněte je co nejblíže látce.

Cokoliv děláte, neperte je pokud nemusíte. Maximálně jednou za 6 měsíců. I déle, pokud to vydržíte.


Nevím jak vy, ale já ty svoje džíny zatím s klidem hodím do pračky...:-)))

A co je na téhle firmě úplně nejlepší je jejich lookbook.


model: Ricki Hall
foto: Pip
















Žádné komentáře:

Okomentovat