pátek 17. května 2013

altáne, altáne...

V "našem městě" máme starý parkový altán. 

Jedna ze staveb, kterých jsou v republice snad stovky. Stavby, které nenajdete ani na Google maps. Stavby, která nemají svoje jméno, dávno pozbyly svůj původní účel a protože stojí tak trochu stranou, nacházejí v nich útočiště tak akorát místní ztracené existence.

A stejně jako všechny ty stavby, začal být náš altán na obtíž. Místním začal vadil hluk a špína v jeho okolí, senioři z nedalekého domova důchodců si museli najít jiné místo pro venčení svých přežraných mazlíčků a v pozdních hodinách bylo zkrátka lepší se místu vyhnout.

Kdyby místní městská policie nebyla tolik zaměstnaná vybíráním pokut za špatné parkovní, mohla občas k altánu poslat pochůzkáře. Nebo mohlo město osadit okna mříží a na večer zamykat.

Naše město se rozhodlo jinak. Nejdřív chudákovi zazdili vchod a okna  a aby celé to zvěrstvo dokonali, nechali letos fasádu zprznit dětmi z místní základní školy. Bude pomalovaná výjevy ze ZOO. "Garantem projektu" se stal místní pedagog Jiří Beneš. 

Děti, rodiče i důchodci z blízkého domova budou jistě spokojeni a městská architektka Dana Vilhelmová si může škrtnout další rest. 

Pedagog, děti, rodiče, důchodci i městská architektka budou jiste spokojeni. 
Zneuznaný pedagog z toho, že si ho někdo konečně všimnul. Děti, že můžou vypadnout na chvíli ze školy. Rodiče z toho, že zrovna "jejich Sofinka" se podílí na kulturním životě ve městě a finance vložené do jejího výtvarného studia se konečně zúročuli. Senioři, že už se nemusí s těmi svými obtloustlými rafany plahočit zbytečně daleko a na odlehlém místě po nich nemusejí uklízet. A konečně paní městská architektka paní Dana Vilhelmová, že si může v klidu škrtnout další rest.

Děkuji pěkně, jděte s celým tímhle nápadem do prdele. 

Přitom existuje návrh na nové přemostění blízké řeky, který si nechalo město samotné vypracovat a který s obnoveným altánem počítá.





bylo byl libo opičku...
...hnědé cosi,...
....motýlka/divnýho šneka/ hovno s kašpárkovskou čepicí,...

...vyprazdňující se housenku?


 



Žádné komentáře:

Okomentovat